Årets tema för Musikhjälpen

En mikrofon med en radiostudio i bakgrunden

Årets tema för Musikhjälpen är att alla har rätt att fungera olika.

Musikhjälpen är ett program som samlar in pengar för välgörenhet. Årets tema för Musikhjälpen är att alla har rätt att fungera olika.

 

Varje år i december drar Musikhjälpen igång. Musikhjälpen är ett program som samlar in pengar för välgörenhet. Musikhjälpen är organiserat av SVT, Sveriges Radio P3 och Radiohjälpen.

 

Under Musikhjälpen sitter programledarna i en glasbur. Därifrån sänder de musik på radio och TV, både natt och dag under en vecka. Lyssnare och tittare kan önska låtar och skänka pengar.

 

Pengarna som samlas in under Musikhjälpen går till ett projekt med ett särskilt tema. I år är temat att alla har rätt att fungera olika.

 

Pengarna ska hjälpa barn och vuxna med olika funktionsnedsättnigar att få tillgång till skola, vård och stöd och hjälp med det just dem behöver.

 

Förra året var temat “Barn är inte till salu” och programmet samlade in en rekordsumma på 74 miljoner kronor. Årets programledare kommer presenteras senare i år.

Det finns ett radio och tv-program som heter musikhjälpen Det är ett program som samlar in pengar till olika saker varje år.   Musikhjälpen är varje år i december. Då sitter programledare i en glasbur och spelar musik hela dagen och hela natten. De som tittar och lyssnar kan skänka pengar för att få höra en särskild låt.   Varje år går pengarna till olika saker. I år ska pengarna gå till att hjälpa människor med funktionsnedsättningar.   Funktionsnedsättningar betyder att en person har svårt att göra något fysiskt eller psykiskt.   En person som behöver en rullstol kan till exempel ha en funktionsnedsättning.