Världen sörjer Chadwick Boseman

Chadwick Boseman gick nyligen bort i cancer. Foto: Gage Skidmore / Wikimedia commons.

Black Panther-stjärnan Chadwick Boseman gick nyligen bort i cancer. Fans över hela världen hedrar honom på sociala medier.

 

Chadwick Boseman blev väldigt känd när Marvel-filmen ”Black Panther” kom ut för två år sedan.

 

Många barn tycker nu det är väldigt sorgligt att Chadwick Boseman inte finns mer. De har bland annat gjort egna begravningar där Black Panther-actiondockan begravs och sörjs av andra Marvel-hjältar.

 

Framför allt en bild har blivit väldigt populär. Pojken Kian har ställt upp alla sina actionfigurer framför Black Panther. Hans pappa skriver så här om den populära bilden:

”Kian vill tacka alla av hela sitt hjärta för fina ord som han har fått efter bilden. När han fick höra att Chadwick gått bort var han hjärtekrossad. Men han vet att döden är en del av livet och detta var hans sätt att hantera att förlora sin hjälte.”

 

Chadwick Boseman blev 43 år. Han blev skådespelare ganska. sent i sitt liv. Han fick sin första huvudroll i en film när han var 35 år. Det var inte så många som visste att han hade cancer eftersom han hade hålla det hemligt.

 

Marvel-hjälten Black Panther skapades på 1960-talet. Filmen ”Black Panther” blev en av de första superhjältefilmerna där nästan alla roller gjordes av svarta personer.

 

 

 

Källa och licens till artikelns bild.

Chadwick Boseman var en amerikansk skådespelare. Han var med i filmen Black Panther. Nyligen dog Boseman av cancer.   Många är väldigt ledsna över att han har gått bort. Det är många som lägger upp hälsningar på sociala medier.   På twitter har många lagt upp bilder på sig själva när de gör en speciell hälsning från Black Panther-filmen.   Chadwick Boseman blev 43 år gammal.