Flera Idol-deltagare smittade av coronavirus

Idol-deltagare

Det blev en annorlunda fredagsfinal förra veckan. Foto: TV4

Förra veckans fredagsfinal i Idol var väldigt ovanlig. Deltagarna fick sjunga från sina hotellrum. Fem av dem har smittats av covid-19.

 

Först blev Caspar Camitz sjuk. Sedan blev också Herman Silow, Affe Hagström och Nadja Holm sjuka.

 

Därför sändes fredagsfinalen från deltagarnas hotellrum där de nu sitter isolerade.

– Det pågår en pandemi i världen och det är inte på något sätt läge att chansa. Det är därför vi valt att besluta oss för att alla framträdanden ikväll kommer att göras från deltagarnas rum där de just nu sitter isolerade, sa Pär Lernström som är programledare för Idol.

 

Efter programmet hade sänts berättade producenterna att även Indra Elg har smittats av viruset. Indra Elg blev utröstad i fredagsfinalen. Hon säger till tidningen Expressen att det var väldigt jobbigt att få reda på att hon blivit sjuk.

– Jag var ganska säker på att jag hade corona redan innan beskedet. Jag kände mig ganska sjuk när jag skulle sjunga men kände att det var mesigt att stå över när det inte var bekräftat, säger hon till Expressen.

 

I ett sms till tidningen Expressen skriver producent Malin Knave så här om situationen:

”Därav är isolering av idolerna viktigt i det här sammanhanget och vi kommer fortsätta att ihop med läkare hålla tydliga rutiner och sätta hälsan i första rummet.”

I fredags var det fredags-final i tv-programmet Idol. Men många av deltagarna hade blivit smittade av coronaviruset.   Därför fick deltagarna sjunga från sina hotellrum. De fick alltså inte sjunga på en scen som de egentligen skulle gjort.   Pär Lernström är programmledare för Idol. Han säger att det inte är bra att chansa när så många deltagare blivit sjuka.   Många av deltagarna tyckte det var jobbigt att sjunga sjuka. Indra Elg blev utröstad i fredags. Hon säger att hon kände sig ganska sjuk när hon skulle sjunga. Men hon ville ändå försöka sjunga trots sjukdommen.