Malmö FF svenska mästare

Foto: Pressbild från MFF

Malmö FF säkrade i söndags det 21:a SM-guldet i fotboll efter 40-segern mot Sirius.

 

Sirius hade ingenting att sätta emot i denna match. Efter 15 minuter stod det 3–0 till MFF. Eric Larsson avslutade med att göra 4–0 med kvarten kvar.

 

I slutminuterna sköts ett stort fyrverkeri upp utanför arenan. När guldet var klart samlades spelarna och dansade i ring samtidigt som de sjöng: ”SM-guld, SM-guld, SM-guld”.

 

– Det känns skönt att checka in den i boken innan man lägger skorna på hyllan, säger anfallaren Ola Toivonen efter sitt första SM-guld någonsin, till Sveriges Radio.

Ola Toivonen kom till Sverige i somras efter en lång utlandskarriär och jagade sin första ligatitel i karriären.

– Det var det här jag kom hem för. Tråkigt att arenorna var tomma men jag måste berömma spelarna som tänt till i varje match. Det känns bra och imponerande att vi klarar det utan publik i svåra tider, säger Toivonen till DPlay.

 

Anel Ahmedhodzic, den unge mittbacken som fått sitt stora genombrott den här säsongen, är lika nöjd.

– Det känns fantastiskt. Det går inte att beskriva. Hela truppen är fantastisk, alla spelare är fantastiska, säger han till SVT Sport.

 

Fansen satt på krogar och samlades på andra ställen i Malmö eftersom MFF hade bett dem att inte dyka upp vid stadion på grund av coronapandemin.

 

I söndags blev det klart att Malmö FF vinner SM-guld i alsvenskan. Det gör de efter en match mot Sirius som slutade 4–0 till Malmö FF.   Sirius hade ingenting att sätta emot i denna match. Efter 15 minuter stod det 3–0 till MFF. Eric Larsson avslutade med att göra 4–0 med en kvart kvar.   Detta blir det 21:a SM-guldet för Malmö FF.   Ola Toivonen spelar i Malmö FF. Han säger att det var väldigt skönt att vinna SM-guld. Han säger också att det var tråkigt att det inte fanns någon publik på matcherna. Men han vill berömma laget som lyckades tagga till ändå.