Svenske stjärnmålvakten har hjärtfel

Henrik Lundqvist när han spelade för New York Rangers. Foto: Wikimedia Commons

 

Det blir inget spel i Washington Capitals för Henrik Lundqvist. Han har fått problem med hjärtat.

 

I början av oktober blev ishockeymålvakten Henrik Lundqvist klar för NHL-klubben Washington Capitals. För drygt tre veckor sedan gjorde han sin första träning med laget.

 

Men nu blir det inget mer spel på grund av hjärtproblem.

 

– Det är hjärtskärande att behöva berätta det här. Mitt hjärta går, bokstavligen, sönder, skriver han på Instagram.

 

Enligt klubbens hemsida rör det sig om ett allvarligt hjärtproblem. Lundqvist skriver att han under de senaste veckorna gjort flera tester och tillsammans med läkare diskuterat framtiden.

 

– Vi har tillsammans kommit fram till beslutet att riskerna innan problemet är löst är för stora. Det är fortfarande väldigt svårt för mig att ta in, och ganska chockerande. Men experter är involverade och jag vet att detta är det enda rätta, säger Lundqvist på klubbens hemsida.

 

Henrik Lundqvist lämnade tidigare i år laget New York Rangers där han spelat i hela 15 säsonger. Ett år blev han utnämnd till hela NHL:s bäste målvakt och han varit rankad som världens bäste målvakt.

 

SVT:s hockeyexpert Mikael Renberg är tveksam till om 38-årige Lundqvist kommer tillbaka till isen.

– Med tanke på ”Henkes” ålder lär det ju inte bli någon ishockey nästa år heller, så som det låter så låter det ju som att hans karriär är över. Och det är ju jättetråkigt, så klart, säger han till SVT