Sverige till kvartsfinal i handbolls-VM

En handboll i nätet på ett mål

De svenska herrarna är vidare till kvartsfinal i handboll-VM. Foto: Pixabay.

Det går väldigt bra för det svenska herrlaget i handbolls-VM. De vann mot Ryska handbollsförbundets lag och är klara för kvartsfinal.

 

Just nu spelas handbolls-VM i Egypten. Det är många nya spelare i laget som aldrig tävlat i VM innan. Men de nya spelarna har gjort succé och nu ska Sverige spela kvartsfinal.

 

Sverige vann mot ryssarna med 34–20. Redan i pausen ledde de stort med 17–8.

 

Sverige började matchen väldigt bra och det tog sju minuter innan de släppte in sitt första mål. Lucas Pellas blev bästa svenska målskytt eftersom han gjorde åtta mål.

 

Sverige vinner nu sin grupp. I kvartsfinalen ska de möta Argentina, Qatar eller Kroatien. Vem det blir vet vi efter matcherna som spelas under måndagskvällen.

– Jag behöver inte stå här och ljuga. Det är klart att man gärna slipper Kroatien med de namnen de har. Sedan har jag inte sett mycket av de andra lagen och har inte så mycket koll på dem. Men vi kan slå fast att det är skönt att slippa Danmark i en kvartsfinal, säger spelaren Jim Gottfridsson till Aftonbladet.

 

Spelaren Albin Lagergren säger att han helst hade velat möta Argentina.
– Vi har gjort bra matcher mot dem. Hade någon frågat före VM om vi ville ha Argentina i en kvartsfinal hade nog alla i laget svarat ja, säger han till Aftonbladet.

 

Finalen i handbolls-VM spelas den 31 januari. På grund av coronapandemin spelas alla matcher utan publik.