Dramatikern Lars Norén har gått bort 

Lars Norén

Lara Norén har dött i sviterna av covid-19. Foto: Patrik Gunnar Helin.

Lars Norén var en av Sveriges absolut största regissörer och dramatiker. Under tisdagen dog han efter att ha smittats av covid-19.

 

Lars Norén är en av de mest kända personerna inom svensk teater, både i Sverige och i andra länder. Han brukar jämföras med en annan storhet inom teatern: August Strindberg.

 

Lars Norén föddes i Stockholm 1944. Familjen flyttade till Skåne, men 15 år gammal flyttade Lars Norén tillbaka till Stockholm.

– Jag var ett vilt och fritt barn och skapade mina egna världar på vinden, den där enorma vinden, sa han i en intervju med Dagens Nyheter 2014.

 

Lars Norén skrev både teaterpjäser, dikter och böcker. Under sina sista år publicerade han en dagbok som många läste. Han har skrivit ungefär 30 böcker och omkring 60 pjäser. Några av hans mest kända pjäser heter Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud.

– Lars Norén är tveklöst den mest betydelsefulla dramatikern från Sverige efter August Strindberg. Både nationellt och internationellt har han varit med och skapat den moderna teaterhistorien med sina texter, säger Mattias Andersson till Svenska dagbladet. Han är teaterchef på Dramaten.

 

Lara Norén blev 76 år.

Lars Norén var en av Sveriges största regissörer och dramatiker. I tisdags dog han efter att ha smittats av coronaviruset.   Lars Norén har skrivit böcker, pjäser och dikter. En av hans mest kända pjäser heter Natten är dagens mor.   Lars Norén var mycket känd både i Sverige och i andra länder. Många har jämfört Lars Norén med en annan känd författare, nämligen August Strindberg.   Lars Norén blev 76 år gammal.