Populär låt gör att vägskyltar försvinner

Lasse Stefanz

Lasse Stefanz har gjort en populär som heter "Huaröd". Foto: Pressbild

Boende i Huaröd har tröttnat på att någon stjäl deras skyltar. Trafikverket tror att det är Lasse Stefanz låt Huaröd som är anledningen.

 

Huaröd är en liten by i Kristianstad kommun. Byn har blivit känd i hela Sverige tack vare låten Huaröd av dansbandet Lasse Stefanz. 

 

Men ibland kan det vara problematiskt att bli känd. De senaste två åren har 20 vägskyltar stulits från byn. Trafikverket tror att det är Lasse Stefanz låt som är anledningen till att skyltarna försvinner. 

 

Varje gång en ny skylt ska sättas upp kostar det mellan 2 000 och 3 000 kronor.

 

Det här har blivit ett så stort problem att några i byn inte tycker att det ska finnas någon skylt. 

– Det får det ju bli, för det är det ju ändå. När de stjäl skyltarna så är det ju skyltlöst, svarar Mildred Andersson till SVT.

 

En annan boende i byn heter Aldo Iskra. Han har en annan idé. Han vill att Lasse Stefanz gör en ny låt med budskapet att låta skyltarna vara.

 

Lasse Stefanz låt släpptes låt 2016. Se när de spelar låten i tv-programmet Bingolotto.

 

Huaröd är en liten by. Den ligger i Kristianstad kommun. Byn har blivit känd i hela Sverige tack vare att dansbandet Lasse Stefanz har en låt med namnet Huaröd.   Men det finns ett problem i byn Huaröd. Vägskyltar med namnet Huaröd stjäls väldigt ofta.   Trafikverket tror att skyltarna tas på grund av just Lasse Stefanz låt.   Varje gång kommunen ska sätta upp en ny skylt, kostar det mellan 2 000 och 3 000 kronor. Därför finns det vissa som inte tycker det ska finnas någon skylt där.   Lasse Stefanz låt släpptes 2016. Se när de spelar låten i tv-programmet Bingolotto.