Hela världen dansar Jerusalema

En kvinna som dansar

Många dansar just nu på sociala medier. Foto. Pexels.

Dansutmaningen Jerusalema har spritt sig över hela världen.

 

Det började i Angola i sydvästra Afrika för ungefär ett år sedan. Ett gäng på sex dansare filmade sig själva när de åt och dansade samtidigt. Filmen fick stor spridning på sociala medier.

 

Sedan började allt fler göra dansen och i Sverige har brandmän, ambulanspersonal, lärare och politiker dansat de kända dansstegen i olika videor.

 

Många tycker att dansen blivit en symbol för glädje och gemenskap i dessa jobbiga pandemitider.

 

Låten som hörs till dansen är en remix av Jerusalem Ikhaya Lami, som kan översättas till Jerusalem, mitt hem. Låten görs av DJ Master KG och sångerskan Nomcebo och har just nu över 340 miljoner visningar på Youtube.

 

Titta på videoklippen nedan och träna själv!

 

 

 

Gustav Sigala Haggren
Jerusalema är en dans som blivit populär på sociala medier. Det började med att några dansade den i Angola i Afrika.   Nu har dansen spritt sig över hela världen. Många tycker att dansen är en symbol för glädje och gemenskap i dessa svåra tider.   I Sverige är det också många som filmar sig själva när de dansar Jerusalema. Lärare, brandmän, politiker och ambulanspersonal är exempel på några yrken som dansat Jerusalema.   Låten som hörs till dansen är en remix av låten Jerusalem Ikhaya Lami. Det är en låt av DJ Master KG och sångerskan Nomcebo. Låten har just nu över 340 miljoner visningar på Youtube.   Titta på videoklippen nedan och träna själv!