Vill du höra hur Mars låter?

Rymdsonden landar på Mars

Members of NASA’s Perseverance Mars rover team watch in mission control as the first images arrive moments after the spacecraft successfully touched down on Mars, Thursday, Feb. 18, 2021, at NASA's Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, California. A key objective for Perseverance’s mission on Mars is astrobiology, including the search for signs of ancient microbial life. The rover will characterize the planet’s geology and past climate, pave the way for human exploration of the Red Planet, and be the first mission to collect and cache Martian rock and regolith. Photo Credit: (NASA/Bill Ingalls)

Rymdsonden landar på Mars. Foto: Bill Ingalls, NASA.

Förra veckan landade rymdsonden Perseverance på planeten Mars. Resan var 480 miljoner kilometer lång och tog sju månader att göra. 

 

Nu kan vi lyssna på hur Mars låter. I inspelningen finns ett ljud som låter väldigt likt en vind på vår planet.

– Det är så himla spännande, säger astrobiologen Natuschka Lee till SVT.

 

Perseverance ser ut lite som en bil som kan köra runt på planeten och ta prover. Den är också utrustad med kameror och mikrofoner.

Lyssna på Mars

 

Se när Perseverance landar på Mars.

 

Förra veckan landade en rymdsond på planeten Mars. Rymdsonden heter Perseverance och är där för att undersöka Mars.   Perseverance har spelat in ljud från Mars som du nu kan lyssna på. Det låter ungefär som vind på jorden. Ljuden finns på Nasa:s hemsida som du hittar på länken: Lyssna på Mars.