Filmfestival för unga flyttar ut på nätet

Två killar som åker motorcykel

Summer of 85 är en fransk-belgisk dramafilm som visas på festivalen i år. Foto: BUFF.

BUFF Malmö filmfestival När? 13–19 mars Var? buffplay.se

I helgen börjar BUFF Malmö Filmfestival som visar filmer för en ung publik. I år är festivalen helt digital.

 

BUFF är en filmfestival för barn och unga. BUFF brukar vara i Malmö. Men i år satsar festivalen på ett helt digitalt program. Det betyder att alla barn och unga i landet kan se filmerna.

 

Festivalens tema är Tillsammans i livet och världen. De som arbetar med BUFF märkte att många av filmerna som skickades in till festivalen handlade om att vilja tillhöra en grupp eller att kunna skapa sig en identitet.

– Sedan vet vi att många längtar efter att vara tillsammans, i skolan och med vänner och familj, säger Julia Jarl. Hon är festivaldirektör på BUFF.

 

I år kan tittarna välja på 122 filmer. Men det är viktigt att titta noga i programmet, de flesta av filmerna ligger uppe i ett dygn. Festivalen pågår mellan 13 och 19 mars.

 

Fundera och diskutera

  1. Vad ska en riktigt bra film innehålla?
  2. Vilken är den bästa filmen du har sett?
  3. Vilken film hade du velat vara med i? Varför det?

 

Gustav Sigala Haggren

 

BUFF Malmö filmfestival När? 13–19 mars Var? buffplay.se
BUFF är en filmfestival. BUFF står för barn- och ungdoms-filmfestival. Det är alltså en filmfestival för barn och unga.   BUFF brukar vara i Malmö. Men i år kommer den vara digital. Det betyder att alla barn och unga i hela Sverige kan gå in på internet och se filmer.   I år är festivalens tema Tillsammans i livet och världen. Det beror på att många av filmerna handlar om att vara tillsammans med andra.   Filmfestivalen är mellan den 13 och den 19 mars. Det finns 122 filmer att se. Men det gäller att planera vilka filmer man vill se. Många av filmerna kommer nämligen bara vara ute på internet i 24 timmar.   Fundera och diskutera
  1. Vad ska en riktigt bra film innehålla?
  2. Vilken är den bästa filmen du har sett?
  3. Vilken film hade du velat vara med i? Varför det?