Zlatan tillbaka i det svenska landslaget

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic ska spela för det svenska landslaget igen. Foto: Shutterstock.

När herrarna spelar fotbolls-VM nästa år är Zlatan Ibrahimovic med i laget. ”The return of the God”, skriver han själv på sin Instagram.

 

Det var tjugo år sedan Zlatan Ibrahimovic tog på sig den gula matchtröjan för första gången. Senast han spelade i landslaget var EM 2016. Men nu är det klart att han gör comeback. 

 

När förbundskaptenen Janne Andersson presenterade spelarna som ska spela i VM 2022 så var Zlatan Ibrahimovic med. Han kan bli aktuell för spel redan till EM i år. 

– Först och främst så är det en väldigt bra fotbollsspelare, den bästa vi haft i Sverige. Det är såklart väldigt roligt att han vill komma tillbaka. Förutom det han kan bidra med på planen så har han ju en otrolig erfarenhet och kan bidra med den till andra spelare i laget, skriver Janne Andersson på det svenska fotbollsförbundets hemsida.

 

Som vanligt håller Zlatan Ibrahimovic inte tillbaka på de stora orden. På sin Instagram skriver han att guden har återvänt. 

 

För att det svenska laget ska ta sig hela vägen till VM måste de spela bra i kvalmatcherna. Nu ska de spela två VM-kvalmatcher, en hemma mot Georgien den 25 mars och en borta mot Kosovo den 28 mars.

 

Zlatan Ibrahimovic har totalt spelat 116 landskamper och gjort 62 mål i det svenska landslaget.  

 

Alla spelare som är uttagna till VM 2022

 

Målvakter: Robin Olsen (Everton), Karl-Johan Johnsson (FC Köpenhamn) Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi).

 

Försvarare: Mikael Lustig (AIK), Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United), Filip Helander (Glasgow Rangers), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Pierre Bengtsson (Vejle), Emil Krafth (Newcastle), Andreas Granqvist (Helsingborgs IF), Joakim Nilsson (Bielefeld), Carl Starfelt (Rubin Kazan).

 

Mittfältare/anfallare: Sebastian Larsson (AIK), Albin Ekdal (Sampdoria), Kristoffer Olsson (Krasnodar), Emil Forsberg (Leipzig). Dejan Kulusevski (Juventus), Viktor Claesson (Krasnodar), Mattias Svanberg (Bologna), Ken Sema (Watford) Jens Cajuste (Midtjylland), Zlatan Ibrahimovic (Milan), Alexander Isak (Real Sociedad), Marcus Berg (Krasnodar), Robin Quaison (Mainz), Jesper Karlsson (AZ Alkmaar).

Zlatan Ibrahimovic ska spela i det svenska landslaget igen. Senast han spelade i landslaget var i EM 2016.    Zlatan ska spela med Sverige i VM nästa år. Men han kanske ska spela redan i EM som är detta året.   Janne Andersson är tränare för det svenska landslaget. Han säger att Zlatan är en bra fotbollsspelare och har mycket erfarenhet att lära ut till andra i laget.   Zlatan själv skriver på sin instagram att guden har återvänt.    Zlatan Ibrahimovic har totalt spelat 116 matcher för Sverige och gjort 62 mål i det svenska landslaget.