Rapparen Yasin åtalas

En klubba som används i domstol.

Yasin åtalas för att ha planerat en kidnappning av en annan artist. Foto: Pixabay.

I helgen vann artisten Yasin två priser på P3 Guld-galan. Men samtidigt som Yasin hyllas för sin musik är han också åtalad för att ha varit med och planerat en kidnappning av en annan artist.

 

Yasin är en av Sveriges mest spelade artister. Han hörs ofta på radion och i helgen fick han två stora priser på P3 Guld-galan. Radiokanalen P3 har fått kritik för att de spelar musik av någon som misstänks för brott.

 

Nu har Yasin åtalats för att ha varit inblandad i en kidnappning. När en person åtalas ska hen gå igenom en rättegång i domstol. Yasin är åtalad för något som kallas stämpling till människorov. En stämpling är när någon planerar att göra ett brott.

 

Det var förra året som en känd svensk artist kidnappades. Då grep polisen många personer. En av personerna som greps var Yasin. Polisen misstänkte att han hade varit med och planerat kidnappningen.

 

Enligt åklagaren ska Yasin ha lurat artisten som blev kidnappad att komma till en musikstudio. Men den gången blev inte kidnappningen av.

 

I stället kidnappades artisten två veckor senare. Men då var inte Yasin med. Istället är det en annan känd rappare som står åtalad för själva kidnappningen.

 

Yasin säger själv att han inte varit inblandad i kidnappningen.

 

Det är många fler personer än Yasin som har åtalats för brott. Det finns fortfarande många frågor kvar i utredningen.

 

Yasin kunde inte ta emot sina priser från P3 Guld-galan eftersom han sitter häktad. Ett häkte är ungefär som ett fängelse, men personer som sitter i häktet har fortfarande inte dömts för något brott.

Yasin är en känd svensk rappare. I helgen vann han två stora priser på en gala som heter P3 Guld-galan. Men han kunde inte ta emot priserna eftersom han är häktad.   När någon är häktad sitter personen nästan som i fängelse. Men personen är fortfarande inte dömd för något brott. Enligt lagen är det alltså inte klart om personen faktiskt har gjort ett brott då.   Idag blev det också klart att Yasin ska åtalas för ett brott. Det betyder att han ska gå upp i domstol som ska avgöra om han gjorde brottet eller inte.   Brottet som Yasin är åtalad för heter stämpling till människorov. Det betyder att han har planerat att kidnappa någon.