Superliga blir inte av

Stamford Bridge

Tusentals personer samlades under kvällen utanför Stamford Bridge för att protestera när Chelsea spelade mot Brighton under tisdagen. Foto: Wikimedia commons.

Just nu pågår ett stort bråk bland de största klubbarna i Europa. Men vad handlar bråket om egentligen?Jo, det började med att tolv av de bästa fotbollsklubbarna i Europa sa att de skulle starta en egen superliga.Lagen är: Milan, Inter, Juventus, Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham.UEFA arrangerar EM och VM. De sa att klubbar som skulle delta i den här nya ligan inte får vara med i något av de stora mästerskapen i fotboll. Det diskuterades också om klubbarna skulle kastas ut från Champions League.Men nu har alla sex klubbar från Storbritannien har dragit sig ur den nya ligan. Det är hälften av alla klubbarna som skulle varit med. ”Efter att ha lyssnat på er och den större fotbollsvärlden de senaste dagarna kommer vi dra oss tillbaka från den föreslagna Super League. Vi gjorde ett misstag och vi ber om ursäkt för det”, skriver Arsenal på Twitter.


Under onsdagen sa Juventus ordförande Andrea Agnelli att superligan inte kan bli av.

Källa och licens till artikelns bild.

Just nu pågår ett bråk i fotbollsvärlden. Det handlar om att några fotbollsklubbar i Europa ville starta en egen liga. Den nya ligan skulle heta Superliga.   I Superliga skulle 12 stora fotbollsklubbar spela. Lagen var: Milan, Inter, Juventus, Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham.   Men då sa fotbollsorganisationen UEFA att lagen som spelar i Superliga inte får vara med i andra stora turneringar i Europa.   Det har gjort så att de engelska lagen som skulle varit med i Superliga, inte vill vara med längre. Arsenal säger till exempel att de drar sig ur eftersom att de har lyssnat på fotbollsvärlden.   Efter det sa ordföreanden i fotbollsklubben Juventus att Superligan inte kommer att hända.