Gothia cup ställs in

En bild på Gothia Cup

Så här brukar det se ut på Gothia cup. Foto: Gothia cup.

Gothia cup och Partille cup ställer in sina turneringar i år. Båda cuperna skulle spelats i juli.


Gothia cup skriver i ett pressmeddelande att de planerat en mindre turnering på ett säkert sätt i sommar. Många lag har visat intresse för att delta även i en mindre turnering. 


Men eftersom vi fortfarande inte får samlas mer än åtta personer känner arrangörerna att de tvingas ställa in. 


Dennis Andersson är generalsekreterare på Gothia cup som ligger i Göteborg. Han har skickat med ett meddelande till alla ungdomar som spelar fotboll. Så här skriver han i pressmeddelandet: ”Orka hänga i! Fortsätt träna, hitta glädjen i leken med bollen och i alla kompisar i laget. Sätt upp mål och drömmar för vad ni gemensamt vill uppnå när det här är över.”
 

Nästa år blir Gothia cup 17–23 juli. Alla lag som anmält sig i år har en plats nästa år om de vill.

Orka hänga i! Fortsätt träna, hitta glädjen i leken med bollen och i alla kompisar i laget

Dennis Andersson, generalsekreterare på Gothia cupPartille cup är en cup för de som spelar handboll. Den skulle ha spelats i år 5–10 juli. Även den turneringen ställs in.

Gothia cup är en stor fotbollsturnering. Den brukar spelas varje år i Göteborg. Men i år ställer de in turneringen på grund av coronaviruset.   Gothia cup tänkte ha en lite mindre turnering än vanligt. Men eftersom vi fortfarande inte får samlas mer än 8 personer, ställer de in turneringen.   Gothia cup ska istället ha en turnering nästa år. Alla lag som var anmälda till turneringen i år får vara med nästa år istället.   Partille cup är en turnering för lag som spelar handboll. Den spelas också i Göteborg. Men även den turneringen ställs in på grund av coronaviruset.