Oski är klar för OS

Skateboardåkaren Oski

Oskar "Oski" Rozenberg Hallberg är världsmästare i skate-grenen park. Foto: Pressbild.

Skateboard är i år med som gren för första gången i OS. Världsmästaren Oskar “Oski” Rozenberg Hallberg är nu uttagen till truppen som ska åka till OS i Tokyo i sommar.


Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg är 24 år och kommer från Malmö. Han är världsmästare i skateboardgrenen park. I den grenen tävlar skateboardåkarna i en skatepark i stället för på gatan som kallas street. I OS kommer det bli tävlingar i både park och street.I helgen tävlade Oski i den amerikanska staden Des Moines i Iowa och i dag, onsdag, togs han ut till OS i Japan i sommar.

– Förhoppningsvis kan jag använda den kärlek skateboarden gett mig i livet och omvandla den till någon annans glädje i sommar, skriver han på sitt Instagram-konto.Skateboard är en av fem nya idrotter i det olympiska programmet. Förutom skateboard är det baseboll/softboll, karate, surfing och sportklättring.


Här kan du se en video när Oski åker, videon kommenteras på engelska:

I sommar är det OS i Tokyo som ligger i Japan. Då ska en ny gren vara med för första gången i OS.   Den nya grenen är skateboard. Och Sverige har nu tagit ut en som kommer att tävla i skateboard i OS i sommar.   Det är den 24 år gamla skataren Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg från Malmö. Han är faktiskt just nu världsmästare i skatebord-grenen "park".   I skatebord-grenen park så tävlar åkarna i en park istället för på gatan. Då heter det "street". I OS kommer både park och street vara med.