Hammarbys herrar vann svenska cupen

Ett Bajen-klistermärke

Fotbollsklubben Hammarby brukar kallas för Bajen av sina fans. Foto: Pixabay.

Hammarby vann finalen i Svenska cupen mot Häcken på straffar. Nu har de chans att komma med i Europa Conference League.Det är första gången någonsin som Hammarby blir cupmästare. Men vinsten satt långt inne. Efter 90 minuter hade fortfarande ingen gjort något mål. Matchen gick till förlängning och sedan straffar.Det var Astrit Selmani som gjorde det avgörande målet för Hammarby, laget som också brukar kallas för “Bajen”. 

– Till alla ni som inte trodde att ”Bajen” skulle vinna – sch! sa Astrit Selmani till SVT efter matchen.Nu ska Hammarby kvala in till en europeisk fotbollsliga: Europa Conference League. Det är ligan som ligger steget under Europa League.

– Kan vi få spela i Europa med publik hade det varit helt galet, säger fotbollsspelaren Gustav Ludwigson till Fotbollskanalen.Zlatan Ibrahimovic äger en del av laget Hammarby. Han var på plats på läktaren när finalen spelades. Innan matchen var han i omklädningsrummet för att peppa spelarna. 
– Vi blev motiverade och det gav en liten boost till alla spelare, säger fotbollsspelaren Abbe Khalili till Sportbladet.

Igår var det final i svenska cupen. Det är en fotbollsturnering för svenska lag. De som spelade i finalen var Hammarby och Häcken.   Det var till slut Hammarby som vann. Men det var en jämn match. Efter 90 minuter stod det fortfarande 0–0. Då blev det förlängning.   Men inget av lagen gjorde något mål i förlängningen heller. Därför fick finalen avgöras på straffar. Och där kunde spelaren Astrit Selmani avgöra matchen för Hammarby.   Eftersom Hammarby vann har de chans att spela fotboll i en europeisk turnering. De ska kvala till turneringen Europa Conference League.