Padel och islandshäst väljs in i Riksidrottsförbundet

En pojke som spelar padel och en islandshäst

Padel och islandshäst är nu med i Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har röstat och kommit fram till att Svenska padelförbundet och Svenska islandshästförbundet ska bli nya medlemmar. Att bli medlem i Riksidrottsförbundet innebär bland annat att det blir lättare att söka bidrag och stöd för sin sport. Det höjer också statusen för sporten.Padel är en sport som bara blir mer och mer populär. Men vad är då padel? Jo, det är lite som tennis och lite som squash. Det är två spelare på var sida om nätet och poängen räknas som i tennis. Men du har också väggar runt banan vilket gör att bollen får studsa i väggarna och ändå vara i spel.Förutom Svenska padelförbundet så kom Svenska islandshästförbundet med i Riksidrottsförbundet. 

”Vi är så otroligt glada och stolta över att äntligen ha lyckats! TACK ALLA som kämpat och stöttat för att vi ska få bli en del av RF och erkända som idrottsförbund”, skriver Svenska islandshästförbundet på sin hemsida.Riksidrottsförbundet Björn Eriksson gratulerar de två nya medlemmarna:

– Jag vill välkomna våra nya medlemmar till idrottsgemenskapen. Det är två förbund som på sina egna sätt kommer att bidra till fortsatt utveckling av idrottsrörelsen in i framtiden, säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.Andra sökande fick avslag, som till exempel e-sport, juijitsu och schack. Varför andra sökanden inte kom med kan bero på olika saker. En anledning är om sporten liknar en annan sport som är med i Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet är en organisation som samlar idrottsförbund. De förbund som är med i Riksidrottsförbundet kan till exempel söka bidrag och stöd till sin sport.   Nu har Riksidrottsförbundet accepterat två nya medlemmar. Det är Svenska padelförbundet och Svenska islandshästförbundet som är nya medlemmar.   Padel är en sport som har blivit väldigt populär. Det är ungefär som en blandning mellan tennis och squash. Poängräkningen fungerar som i tennis men planen har väggar runt sig som bollen kan studsa på.   Svenska islandshästförbundet blev väldigt glada när de blev accepterade i Riksidrottsförbundet. Så här skriver Svenska islandshästförbundet på sin hemsida:
”Vi är så otroligt glada och stolta över att äntligen ha lyckats! TACK ALLA som kämpat och stöttat för att vi ska få bli en del av RF och erkända som idrottsförbund”