Världsmästaren åt 76 korvar på tio minuter

Korv med bröd

Den stora korvätartävlingen i USA har precis avslutats. Foto: Pixabay.

Joey Chestnut från USA är bäst i världen på att äta korv. Han vann precis en stor tävling på Coney Island i New York.Varje år ordnas en stor tävling i korvätning i USA. Tävlingen går ut på att äta så många korv med bröd som möjligt på kortast tid. I år vann Joey Chestnut och han vann stort. Han fick i sig 76 korvar på tio minuter. Den som kom tvåa åt 50 korvar. Det är inte första gången som Joey Chestnut vinner den här tävlingen. Under de femton senaste åren har han vunnit fjorton gånger. 

– Det kändes bra. Även när jag kände mig dålig så fick det mig att må bra när alla jublade och stöttade mig, säger han enligt TT.Innan Joey Chestnut var Takeru Kobayashi från Japan bäst i världen på att äta korv. Han vann tävlingen sex år i rad mellan 2001 och 2006.Bland kvinnorna var det Michelle Lesco som var bäst med 30 och en tredjedels korv.

I USA finns det en tävling i korvätning. Den går ut på att äta så många korvar som möjligt på så kort tid som möjligt. Tävlingen hålls varje år på Coney Island i USA.   I år vann Joey Chestnut tävlingen. Han åt 76 korvar på 10 minuter. Den som kom tvåa åt 50 korvar.   Joey Chestnut har vunnit tävlingen många gånger. Han har faktiskt vunnit 14 gånger på de senaste 15 åren.   Joey Chestnut säger att det känns bra att vinna. Även när han mådde dåligt var han glad när publiken jublade och hejade på honom.