Billie Eilish släpper nytt album

Billie Eilish

Billie Eilish släpper sitt andra album. Foto: Shutterstock.

   

Många har väntat men nu är dagen kommen. Billie Eilish nya album ”Happier than ever” är här och det har redan slagit rekord.Billie Eilish är en väldigt populär sångerska. Hennes mest populära låtar har över en miljard lyssningar på Spotify.Hennes nya album kommer ut på fredagen, men det har redan slagit rekord i antal förbeställningar. Över en miljon människor har alltså förbeställt albumet på Apple music. Att förbeställa ett album betyder att någon köpt albumet innan det har släppts.Billie Eilish berättar i radioprogrammet Apple music 1 att hon tycker det är helt galet att så många väntar på hennes nya musik.Hon berättar också hur svårt det har varit att inte möta sin publik.

– Det svåra är att vi inte har gjort några konserter. Jag har inte kunnat bevisa för dem att jag fortfarande är deras, säger hon i radioprogrammet.Eilish heter egentligen Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Hon blev en stor stjärna redan som 13-åring. Hennes storebror Finneas O’Connell hade skrivit en låt som hette “Ocean eyes” och ville att Billie Eilish skulle sjunga på den. Låten blev väldigt populär och spreds över hela världen.Billie Eilish kommer att åka på turné med sitt nya album i februari 2022.

Billie Eilish är en känd artist. Många har väntat länge på att hon ska göra ny musik. Och idag, fredag, kommer hennes nya album ut.   Det nya albumet heter "Happier than ever". Det är engelska för gladare än någonsin.   Billie Eilish nya album har redan slagit rekord. Det är nämligen rekordmånga som redan har köpt albumet innan det kommit ut.   Billie Eilish tycker att det är galet att det är så många som väntat på hennes musik.   I februari 2022 ska Billie Eilish åka på turné. Då ska hon sjunga låtarna från det nya albumet.