Rapparen Einár är död

Rapparen Einár

Einár blev 19 år gammal. Foto: Pontus Esse Carmback.

Under torsdagskvällen sköts en ung man till döds i Stockholm. Snart blev det känt att det var den 19-åriga rapparen Einár som hade blivit skjuten.Nils ”Einar” Grönberg var en av Sveriges mest populära rappare. Han slog igenom med låten ”Katten i trakten” 2019. Hans låtar har spelats mycket på radio och han har miljontals spelningar på Spotify. Einár har också vunnit flera fina priser, bland annat på både Grammisgalan och P3 Guld-galan.I sina låtar beskrev Einár ofta en tuff verklighet om unga människor som har det svårt och gör olagliga saker.

– Man måste ge en bild och visa att det här händer på riktigt här ute. Det finns vapen, det finns droger, det sker skottlossningar. Det är viktigt, man får inte glömma det, sa han i en intervju till Expressen 2019.Polisen försöker nu ta reda på vad som har hänt. När den här artikeln skrivs är det fortfarande ingen som har gripits. Polisen har heller inte sagt något om varför Einár blev skjuten.


Einár skulle vittna mot ett kriminellt nätverk som heter Vårbynätverket i hovrätten nästa vecka. Det betyder att han skulle prata om ett brott som han hade upplevt och många personer i Vårbynätverket var misstänkta till det brottet.


Behöver du prata om det som hänt? Prata med en vuxen eller kontakta Bris. Deras telefonnummer är 116 111. Du kan också gå in på deras hemsida: http://www.bris.se.Är du vuxen och vill ha tips om hur du kan prata med barn om hemska saker som hänt, läs här.

Igår kväll hände något hemskt i Stockholm. En ung man blev skjuten. Snart fick man reda på att det var rapparen Einár som hade blivit skjuten.   Det gick inte att rädda Einárs liv. Och tyvärr dog han på torsdagskvällen.   Einár var känd för att rappa om ganska jobbiga saker. Till exempel rappade han mycket om unga människor som gjorde olagliga saker.   Einár var mycket populär. Flera miljoner har lyssnat på honom på Spotify. Och han har vunnit många priser för sin musik.   Polisen har inte sagt något om vem det var som sköt Einár.   Tycker du det som har hänt är jobbigt?  Om du känner att det som har hänt är jobbigt kan det vara bra att prata med någon. Prata gärna med en vuxen om vad som har hänt eller ring Bris.   Till Bris kan alla barn ringa för att prata med någon som lyssnar. Deras telefonnummer är 116 111. Du kan också gå in på deras hemsida: https://www.bris.se/