Harry Potter och hans vänner återförenas

Skådespelarna i Harry Potter

Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint är med i filmerna om Harry Potter. Foto: Shutterstock.

Filmerna om Harry Potter är baserade på JK Rowlings böcker. De handlar om en föräldralös pojke som får reda på att han är en trollkarl. Den första boken kom 1997. JK Rowling har skrivit sju böcker om Harry Potter och böckerna har översatts till 73 språk. Totalt har över 450 miljoner böcker sålts.

Skådespelarna ska återförenas i en tv-special som visas på nyårsdagen.Nu händer det som många Harry Potter-fans väntat på. Skådespelarna i filmerna ska träffas på Hogwarts igen. Det är 20 år sedan den första Harry Potter-filmen Harry Potter och de vises sten hade premiär.Skådespelarna Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint kommer bland annat att berätta om hur det var att spela in filmerna. De ska också spela in några av de mest kända scenerna från filmerna på nytt. Återföreningen kommer att visas på nyårsdagen på HBO Max. På streamingtjänstens Instagram står det: 
”För första gången någonsin kommer det legendariska gänget att återvända till platsen där magin började.”


Slottet Hogwarts
Harry Potter-skådespelarna ska ses på Hogwarts igen. Foto: Pixabay.
Daniel Radcliffe var elva år när han spelade Harry Potter första gången. I dag är han 32 år.Emma Watson spelade Hermoine och Rupert Grint spelade Ron. Även andra skådespelare från filmerna kommer att dyka upp på Hogwarts igen.


Text av Catharina Sigala

För tjugo år sen kom första filmen om Harry Potter. Den hette Harry Potter och de vises sten. Filmerna är baserade på böckerna om Harry Potter.   Nu ska skådespelarna i Harry Potter-filmerna återförenas. Då ska de prata om hur det var att spela in filmerna. Återföreningen kommer att visas av HBO Max dagen efter nyårsafton.   De tre skådespelarna som kommer träffas är Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint. De spelade Harry Potter, Hermoine och Ron.   Skådespelarna ska också spela in några scener från filmerna på nytt. Andra skådespelare från filmerna kommer också komma.