Här är alla som tävlar i Mello

kollage med alla tvälande

28 artister tävlar i Melodifestivalen om att få representera Sverige.

Nu är alla artisterna till Melodifestivalen redo. På listan finns både nya artister och veteraner.

En av dem som är med i Melodifestivalen för första gången är vloggaren Tone Sekelius. Hon är känd för sina videor om smink. Men Tone Sekelius gör också musik. 2017 skrev hon årets Pride-låt. Samma år släppte hon också singeln Awakening. Den beskriver hur det var att komma ut som homosexuell.


Tone Sekelius är den första transpersonen som är med i Melodifestivalen.


Om du känner att du inte trivs med det kön som andra säger att du har kan du kallas för transperson. Vilket kön du känner dig som brukar kallas för din könsidentitet.


Tone Sekelius vill inspirera andra att våga gå sin egen väg. Därför vill hon vara med i Melodifestivalen. Hennes låt heter My way.

– Jag har alltid gjort musik och alltid velat göra Mello. Det känns bra men också nervöst eftersom jag kommer att exponeras för en publik som inte aktivt följer mig – och det är i sådana forum det blir mest stormigt, säger Tone Sekelius till Dagens Nyheter.Vilka som var de sista artisterna skulle ha avslöjats på onsdagen men listan publicerades av misstag i Melodifestivalens app.Några artister har varit med flera gånger, som Shirley Clamp och Linda Bengtzing . Andra nya är Browsing Collections och Lancelot Hedman Graaf.Melodifestivalen börjar den 5 februari 2022. Första deltävlingen är i Malmö. Finalen är i Stockholm den 12 mars. Programledare är Oscar Zia och Farah Abadi.


De tävlar i melodifestivalen 2022

1. Bananas –  Malou Prytz
Låtskrivare: Alice Gernandt, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb

2. Best to come – Lisa Miskovsky
Låtskrivare: Lisa Miskovsky, David Lindgren Zacharias

3. Face in the crowd – Browsing Collection
Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman, Jimmy Wahlsteen

4. Higher power – Anna Bergendahl
Låtskrivare: Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm

5. In i dimman – Medina
Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

6. Innocent love – Robin Bengtsson
Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg, Sebastian Atas

7. La stella – Tenori
Låtskrivare: Dan Sundquist, Kristian Lagerström, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Sarah Börjesson Wassberg

8. Let there be angels  – Shirley Clamp
Låtskrivare: Mats Tärnfors, Pelle Nylén, Shirley Clamp, Jakob Skarin

9. Lyckligt slut - Lancelot
Låtskrivare: Lancelot Hedman, Niklas Carson Mattsson

10. My way – Tone Sekelius
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius

11. Suave  – Alvaro Estrella
Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella

12. Synd om dig – Malin Christin
Låtskrivare: Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen, Malin Christin

13. The end – Angelino
Låtskrivare: Angelino Markenhorn, Julie Aagaard, Melanie Wehbe, Thomas Steengaard

14. Till our days are over – Lillasyster
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand

15. Bigger than the universe – Anders Bagge
Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son

16. Bluffin – Liamoo
Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

17. Freedom – Faith Kakembo
Låtskrivare:  Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo

18. Fyrfaldigt hurra! – Linda Bengtzing
Låtskrivare: Thomas G.son, Linda Bengtzing, Myra Granberg, Daniel Jelldéus

19. Hallabaloo – Danne Stråhed
Låtskrivare: Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar

20. Hold me closer – Cornelia Jakobs
Låtskrivare: Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter

21. I can’t get enough – Cazzi Opeia
Låtskrivare:  Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey

22. I want to be loved – Samira Manners
Låtskrivare:  Samira Manners, Fredrik Andersson

23. Moving like that – Omar Rudberg
Låtskrivare: Omar Rudberg, Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie

24. Run to the hills – Klara Hammarström
Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström

25. Shut me up – Tribe Friday
Låtskrivare:  Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann

26. Som du vill – Theoz
Låtskrivare: Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt

27. Tror du att jag bryr mig – Niello & Lisa Ajax
Låtskrivare:  Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander

28. Änglavakt – John Lundvik
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik


Text av Catharina Sigala

Nu är det klart vilka som ska tävla i Melodifestivalen nästa år. På listan finns det både nya artister och artister som varit med förr.   En som är med för första gången är vloggaren Tone Sekelius. Hon brukar göra videos om smink. Men hon skriver också musik. Bland annat skrev hon årets pride-låt 2017.   Artisterna som ska vara med i Melodifestivalen skulle egentligen ha presenterats på onsdagen. Men det blev något fel med appen till Melodifestivalen så alla kunde se vilka som skulle vara med redan före onsdagen.   Melodifestivalen börjar den 5 februari 2022. Första deltävlingen är i Malmö. Finalen är i Stockholm den 12 mars. Programledare är Oscar Zia och Farah Abadi.   Här är alla artister som ska vara med:   1. Bananas –  Malou Prytz Låtskrivare: Alice Gernandt, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Linnea Deb   2. Best to come – Lisa Miskovsky Låtskrivare: Lisa Miskovsky, David Lindgren Zacharias   3. Face in the crowd – Browsing Collection Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman, Jimmy Wahlsteen   4. Higher power – Anna Bergendahl Låtskrivare: Anna Bergendahl, Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm   5. In i dimman – Medina Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali   6. Innocent love – Robin Bengtsson Låtskrivare: David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg, Sebastian Atas   7. La stella – Tenori Låtskrivare: Dan Sundquist, Kristian Lagerström, Marcos Ubeda, Bobby Ljunggren, Sarah Börjesson Wassberg   8. Let there be angels  – Shirley Clamp Låtskrivare: Mats Tärnfors, Pelle Nylén, Shirley Clamp, Jakob Skarin   9. Lyckligt slut - Lancelot Låtskrivare: Lancelot Hedman, Niklas Carson Mattsson   10. My way – Tone Sekelius Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius   11. Suave  – Alvaro Estrella Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella   12. Synd om dig – Malin Christin Låtskrivare: Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen, Malin Christin   13. The end – Angelino Låtskrivare: Angelino Markenhorn, Julie Aagaard, Melanie Wehbe, Thomas Steengaard   14. Till our days are over – Lillasyster Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Ian-Paolo Lira, Martin Westerstrand   15. Bigger than the universe – Anders Bagge Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son   16. Bluffin – Liamoo Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali   17. Freedom – Faith Kakembo Låtskrivare:  Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo   18. Fyrfaldigt hurra! – Linda Bengtzing Låtskrivare: Thomas G.son, Linda Bengtzing, Myra Granberg, Daniel Jelldéus   19. Hallabaloo – Danne Stråhed Låtskrivare: Danne Stråhed, Fredrik Andersson, Erik Stenhammar   20. Hold me closer – Cornelia Jakobs Låtskrivare: Isa Molin, David Zandén, Cornelia Jakobsdotter   21. I can't get enough – Cazzi Opeia Låtskrivare:  Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey   22. I want to be loved – Samira Manners Låtskrivare:  Samira Manners, Fredrik Andersson   23. Moving like that – Omar Rudberg Låtskrivare: Omar Rudberg, Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug, Kristin Marie   24. Run to the hills – Klara Hammarström Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Julie Aagaard, Anderz Wrethov, Klara Hammarström   25. Shut me up – Tribe Friday Låtskrivare:  Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann   26. Som du vill – Theoz Låtskrivare: Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt   27. Tror du att jag bryr mig – Niello & Lisa Ajax Låtskrivare:  Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander   28. Änglavakt – John Lundvik Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik