Malmö FF vinner SM-guld

MFF

Malmö FF vinner allsvanskan 2021. Foto: MFF/Pixabay.

Malmö FF är svenska mästare och vinner allsvenskan för andra året i rad.I lördags spelades de sista matcherna i herrallsvenskan. Allsvenskan är den högsta divisionen i fotboll för klubblag i Sverige. Det var dramatiskt när kampen om guldet skulle avgöras.

Malmö FF och AIK hade flest poäng och ledde tabellen. De två lagen spelade varsin match samtidigt. Malmö FF mötte Halmstad. AIK mötte Sirius.Sirius ledde mot AIK. Då trodde Malmö FF att de skulle vinna hela allsvenskan, även om de förlorade mot Halmstad. Så spelarna i Malmö tog det lugnt på planen och väntade på att matchen skulle ta slut. Men så plötligt lade AIK tre mål och ledde mot Sirius. Då ökade pressen på Malmö FF. Om Malmö skulle förlora mot Halmstad hade de också förlorat guldet.Matchen mellan Malmö FF och Halmstad slutade 0-0. AIK vann mot Sirius, men det räckte inte för att vinna allsvenskan. Malmö FF och AIK hade lika många poäng men Malmö hade större målskillnad. Därför vann Malmö FF allsvenskan. AIK vann andraplatsen och silvret.Malmö FF:s supportrar rusade in på planen när de förstått att deras lag vunnit hela allsvenskan.

– Det var bara kärlek, sa Malmö FF:s spelare Anders Christiansen till Aftonbladet.Malmö FF har vunnit guld 21 gånger tidigare. Senast var förra året. Nu är de alltså svenska mästare igen.Sirius slutade på plats 11. Djurgården tog hem bronset.

Malmö FF:s guld betyder att Malmö är dubbla vinnare i allsvenskan i år. Tidigare i höstas vann Rosengård FC SM-guldet för damerna.

Minibladet har skrivit om FC Rosengårds guld här.

Den högsta ligan för fotboll i Sverige heter allsvenskan. I helgen spelade lagen i allsvenskan den sista match för säsongen. Då blev det också klart vilket lag som vann guld.   Innan de sista matcherna spelades var det Malmö FF och AIK som hade flest poäng. Det var alltså de två lagen som kunde vinna. Malmö FF spelade mot Halmstad och AIK spelade mot Sirius.   AIK behövde vinna sin match men låg länge under mot Sirius. Det visste spelarna i Malmö FF om så de tog det ganska lugnt mot Halmstad.   Men så gjorde AIK tre snabba mål mot Sirius. Då blev Malmöspelarna mer på hugget. Malmö mot Halmstad slutade 0–0 och AIK vann mot Sirius.   Det betydde att AIK och Malmö slutade på exakt samma poäng i Allsvenskan. Men Malmö hade större målskillnad därför var de Malmö som vann guldet.