Våra mest lästa artiklar 2021 – tack alla läsare!

Tjej som tittar på sin mobil

2021 har bjudit på många spännande nyheter. Foto: Shutterstock.

Ett år går mot sitt slut. Men planeten fortsätter snurra och nyheterna fortsätter komma. Innan vi kliver in i ett nytt år ska vi kika på året som gått. Det här är nyheterna som flest av er har läst 2021.Många har velat läsa djurnyheter om elefanter på rymmen, pruttande sillar, drömmande bläckfiskar och bin som pratar med varandra genom att skaka på rumpan.Men den nyhet som flest av er ville läsa 2021 var den om vulkanen Fagradalsfjall på Island som plötsligt började spruta lava. Det var en stor nyhet. Många människor tog sig till vulkanen trots att det var farligt. Andra kunde följa med på tryggt avstånd via en livestream på nätet.Som vanligt har vi intervjuat kändisar i vår artikelserie Månadens kändis. Den som lockade allra flest läsare var Eva Jumatate, sångerskan som många nog känner igen från SVT-serien Kär. Hon blev intervjuad av våra minireportrar på Rosengårdsskolan i Malmö.Och på tal om minireportrar har vi som vanligt fått in många fantastiska artiklar och fotografier från barn och unga runt om i landet. Några av de mest lästa lokala nyheterna har handlat om epa-traktorer och Fidget toys. Men nyheterna har också berört allvarligare ämnen som Emil Nyströms berättelse om hur han fick en hjärnblödning när han var tre år.Stort tack för att ni läser. Vi på Minibladet ser fram emot ett nytt spännande nyhetsår tillsammans med er läsare. Vi ses 2022!Gustav Sigala Haggren
Redaktör

Fundera och diskutera

1. Vad var det bästa som hände 2021?


2. Vad önskar du av 2022?


3. Om du fick åka tusen år tillbaka i tiden, hur skulle du beskriva vår värld?

Nu är snart ännu ett år slut. Vi på MiniBladet vill tacka alla som läser för ett fint år. Vi har tittat på vilka artiklar ni läsare har tyckt bäst om under året.    Många av er gillade artiklar med djur. Till exempel elefanter som är på rymmen, bin som skakar på rumpan för att prata eller bläckfiskar som drömmer har varit populära nyheter under året.    Men den artikel som var populärast var artikeln om en vulka på island som sprutade lava.    Vi har även i år haft många reportage med kändisar. Den populäraste kändisen enligt er läsare var Eva Jumatate som ni känner igen från tv-serien Kär.   Gott nytt år alla läsare!