Pontus Rasmusson stängs av från Youtube

Pontus Rasmussons Youtube-kanal har stängts ner. Foto: Pixabay.

En av Sveriges största youtubers för barn har stängts ner från sin plattform. Han har brutit mot Youtubes regler.


Pontus Rasmusson kom på femte plats 2021 när Medieakademin listade Sveriges mest mäktigaste personer på Youtube. 


Tidningen Svenska dagbladet har granskat innehållet som Pontus Rasmusson har publicerat. I granskningen upptäckte Svenska dagbladet att Pontus Rasmusson har lagt upp videor där han pratar om att ha sex med de som följer honom.


Det här är ett problem eftersom många av hans följare är barn och Pontus Rasmusson är själv vuxen. Han är 24 år. 


Under lördagen förra veckan stängde Youtube ner Pontus Rasmussons konto eftersom han hade brutit mot deras regler. Då hade han 177 000 följare.


Pontus Rasmusson skriver så här om nedstängningen på Instagram:
”Alla personer gör misstag. Jag vet att jag kan ses som kontroversiell och att jag dagligen får hat och hot som jag lärt mig bortse. Men ett par videor i början av ens jobb som enligt några är fel ska inte påverka hela ens liv, karriär och framförallt inte det ENDA jag lever för att att göra…”


Pontus Rasmusson har tidigare fått anmälningar mot sig hos Konsumentverket. Följare säger att de inte har fått vad de blivit lovade efter att de blivit medlemmar i hans klubb. En annan anmälan handlar om att Pontus Rasmusson ska ha sagt till barn att ringa ett särskilt nummer, vilket blev ett väldigt dyrt samtal på telefonräkningen.

Pontus Rasmusson har haft en kanal på Youtube. Där hade han väldigt många följare. Men nu har Pontus Rasmusson blivit avstängd från Youtube.   Pontus Rasmusson har blivit avstängd på grund av att hans videor bryter mot Youtubes regler.   Det visade tidningen Svenska dagbladet när de granskade Pontus videor förra veckan. En granskning är när man undersöker någonting.   Svenska dagbladet hittade videor från Pontus Rasmusson där han pratar om sexuella saker. Pontus Rasmusson har många följare som är barn. Därför är det mot Youtubes regler att han pratar om sex. Det är därför Pontus Rasmusson nu har stängts av från Youtube.